Vyhledej
Královédvorsko > Sport > ostatní sporty

Olympijský vítěz z Londýna David Svoboda přivezl do Dvora Králové a do Vrchlabí laserové pistole a šermířské kordy

Redakce, / 2.09.2024, Dvůr Králové nad Labem, spolekprodvorek.kralovedvorsko.cz
Více než 90 dětí včetně vedoucích sportovních oddílů a rodičů již nyní vědí, co je to být na kordy. Do sokoloven ve Dvoře Králové a ve Vrchlabí přijali pozvání hned 2 Davidové - olympijský vítěz, moderní pětibojař a nyní i trenér David Svoboda a David Marčev - předseda Českého svazu Moderního pětiboje.

FOTOGALERIE - Laserová pistole a kordy - David Svoboda přivezl do Dvora Králové nástroje moderního pětiboje

Oba Davidové přijali pozvání trenéra místního sokolského oddílu překážkových sportů - OCR Jana Holana. Hlavním důvodem pozvání je, že rychlá překážková dráha OCR (obstacle course race) se nově stává novou disciplínou moderního pětiboje, kde nahrazuje koně. A proč si tedy nevyzkoušet i další pětibojařské disciplíny a časem třeba i celé závody tohoto krásného olympijského sportu? 

Oba Davidové přiblížili všem přítomným, jaké jsou v pětiboji disciplíny, jak na sebe jednotlivé disciplíny navazují, jak se liší pro jednotlivé věkové kategorie, ale také jaký objem tréninku zájemce o tento sport čeká. 

David Svoboda vyprávěl o svých účastech na olympiádách, ale také o té poslední - pařížské, kde jeho svěřenkyně, teprve 18letá Lucie Hlaváčková, vybojovala v krásném prostředí zahrad ve Versailles úžasné 10. místo.

Nejzajímavější částí setkání byla možnost aktivního vyzkoušení si speciálního sportovního nářadí: laserových pistolí a kordů, což všechny děti (nejen) nadchlo.

V odpoledních hodinách přejeli oba pětibojaři ještě na sokolské krajské soustředění sportovních gymnastů ve Vrchlabí, kterého se účastnili i sportovci ze Dvora Králové.

Jak ve Dvoře, tak i ve Vrchlabí si pak ještě s Davidem Svobodou sedli v odděleném klidném prostoru junioři a David jim předával svoje letité zkušenosti z vrcholového sportu: o tom, jak trénovat, jak se stravovat, koncentrovat, odpočívat. Jak skloubit sportování a studium.

Chcete si i vy vyzkoušet disciplíny Moderního pětiboje? 
Přidejte se do oddílu překážkových sportů. Ještě nyní na podzim plánuje oddíl navštívit některý z dětských závodů, moderní pětibojařské tréninkové centrum v Praze na Julisce, popřípadě i specializovaný ukázkový trénink šermu. 

Parádní oběd v restauraci STONE

Děkujeme tímto paní Rejlové za skvělé pohoštění návštěvy v její nově otevřené restauraci Stone na náměstí TGM, kde jsme i přes časovou tíseň stihli ve stínu stromů ve Valovce klidný a skvělý oběd. Z menu nabízejícího ten den telecí řízečky nebo steak z tuňáka s hráškovým pyré si David Svoboda vybral nakonec talíř plný domácích dukátových buchtiček se šodó. Rozhodně jej doporučujeme i vám! 



Kateřina Sekyrková
Spolek pro Dvorek

Další články Spolek pro Dvorek

 
Vaše komentáře

Přečteno 453x